
Tvarohovo-jablečný koláč s mandlovou drobenkou
Popis
Výborný a rychle připravený koláč s typicky podzimní chutí. Tvaroh v kombinaci s jablky jsou ingredience, které se skvěle doplňují. Každý kousek koláče je vláčný a díky mandlové drobence nabídne i křupavé potěšení s jemně sladkou chutí.
Ingredience
Těsto
Tvarohová náplň
Jablečná náplň
Mandlová drobenka
Pokyny
Příprava těstp
Smícháme mouku, máslo, přidáme špetku soli, vanilkový cukr a vodu. Těsto prohněteme.
Až bude těsto spojené, vyválíme placku ve velikosti připravené formy na koláč. Následně vložíme do formy vymazané máslem nebo vyložené pečicím papírem a dotvarujeme okraje.
Náplně
Tvarohová náplň
Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu s jedním vajíčkem a cukrem.
Následně rozprostřeme rovnoměrně na připravené těsto v koláčové formě.
Jablečná náplň
Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme s trochou medu nebo cukru a přidáme skořici.
Takto připravenou jablečnou směs umístíme na tvarohovou náplň na koláč.
Obě směsi lehce přitlačíme do koláčové formy a snažíme se rovnoměrně rozprostřít.
Mandlová drobenka
Z rozemletých mandlí, másla, cukru a trochy mouky si připravíme drobenku. Tou posypeme jablečnou vrstvu na koláči opět po celém povrchu.
Pečení
Koláč pečeme na 200 stupňů zhruba 40 až 50 minut do lehkého zezlátnutí drobenky.
Pro doplnění chuti můžete nahoru jemně nalít trochu karamelového kondenzovaného mléka.
Dobrou chuť!