Tvarohovo-jablečný koláč s mandlovou drobenkou

Tvarohovo-jablečný koláč s mandlovou drobenkou

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 45 min Celkový čas 55 min Porce: 10 Nejlepší období: Podzim

Popis

Výborný a rychle připravený koláč s typicky podzimní chutí. Tvaroh v kombinaci s jablky jsou ingredience, které se skvěle doplňují. Každý kousek koláče je vláčný a díky mandlové drobence nabídne i křupavé potěšení s jemně sladkou chutí.

Ingredience

Těsto

Tvarohová náplň

Jablečná náplň

Mandlová drobenka

Pokyny

Příprava těstp

  1. Smícháme mouku, máslo, přidáme špetku soli, vanilkový cukr a vodu. Těsto prohněteme.

  2. Až bude těsto spojené, vyválíme placku ve velikosti připravené formy na koláč. Následně vložíme do formy vymazané máslem nebo vyložené pečicím papírem a dotvarujeme okraje.

Náplně

  1. Tvarohová náplň

    Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu s jedním vajíčkem a cukrem.

    Následně rozprostřeme rovnoměrně na připravené těsto v koláčové formě.

  2. Jablečná náplň

    Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme s trochou medu nebo cukru a přidáme skořici.

    Takto připravenou jablečnou směs umístíme na tvarohovou náplň na koláč.

  3. Obě směsi lehce přitlačíme do koláčové formy a snažíme se rovnoměrně rozprostřít.

  4. Mandlová drobenka

    Z rozemletých mandlí, másla, cukru a trochy mouky si připravíme drobenku. Tou posypeme jablečnou vrstvu na koláči opět po celém povrchu.

  5. Pečení

    Koláč pečeme na 200 stupňů zhruba 40 až 50 minut do lehkého zezlátnutí drobenky.

    Pro doplnění chuti můžete nahoru jemně nalít trochu karamelového kondenzovaného mléka.

  6. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *