Tapiokový pudink

Tapiokové perly se vyrábí z kořene manioku. Neobsahují lepek a v jejich složení dominují hlavně škrobnaté látky. Jde o skvělý recept pro paleo stravování, do bezlepkové diety a podobně. Typickou strukturu a chuť tapiokových perel rozhodně musíte vyzkoušet. V dochucení se meze nekladou a klidně vyzkoušejte i nové kombinace. Níže najdete základní recept na tapiokový pudink.

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 4 hodina Čas vaření 20 min Čas odpočinku 5 min Celkový čas 4 hod 25 min Porce: 2 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Tapiokové perly nakoupíte ve zdravých výživách i ve většině supermarketů. V suchém stavu jsou poměrně malé, ale po namočení svůj objem zvětší. Díky velkému obsahu škrobu po uvaření s mlékem vytvoří konzistenci zdravého pudinku.

Tapiokový pudink se skvěle kombinuje s ovocem, oříšky nebo čokoládou pro dochucení a ozdobení.

Ingredience

Pokyny

  1. Namáčení

    Tapiokové perly je potřeba nechat namočit minimálně na 4 hodiny. Nejlepší je připravit si tapiokové perly a zalít je vodou přes noc, kdy se ráno můžete pustit do vaření.

  2. Vaření

    Před zahájením vaření přidáme rostlinné mléko. Pudink vaříme na mírném stupni po dobu zhruba 15 až 20 minut do zhoustnutí.

    Ke konci vaření dochutíme medem, agávovým nebo čekankovým sirupem.
  3. Podávání

    Tapiokový pudink nalijeme do připravených misek. Pro bohatší chuť pudink vrstvěte s ovocem.

    Dobrou chuť!

Výživové údaje

Porce 2


Množství na porci
Kalorie 451
% Denní hodnota *
Celkový tuk 26g40%
Nasycené tuky 23g115%
Trans tuky 1g
Celkový obsah sacharidů 47g16%
Vláknina 8g32%
Cukry 2g
Bílkovina 2g4%

* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.

Klíčová slova: Vegan, Fitness, Zdravý dezert, Paleo, Tapiokový pudink, Tapioka, Dezert

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.