Tapiokové perly se vyrábí z kořene manioku. Neobsahují lepek a v jejich složení dominují hlavně škrobnaté látky. Jde o skvělý recept pro paleo stravování, do bezlepkové diety a podobně. Typickou strukturu a chuť tapiokových perel rozhodně musíte vyzkoušet. V dochucení se meze nekladou a klidně vyzkoušejte i nové kombinace. Níže najdete základní recept na tapiokový pudink.

Tapiokový pudink
Popis
Tapiokové perly nakoupíte ve zdravých výživách i ve většině supermarketů. V suchém stavu jsou poměrně malé, ale po namočení svůj objem zvětší. Díky velkému obsahu škrobu po uvaření s mlékem vytvoří konzistenci zdravého pudinku.
Tapiokový pudink se skvěle kombinuje s ovocem, oříšky nebo čokoládou pro dochucení a ozdobení.
Ingredience
Pokyny
Namáčení
Tapiokové perly je potřeba nechat namočit minimálně na 4 hodiny. Nejlepší je připravit si tapiokové perly a zalít je vodou přes noc, kdy se ráno můžete pustit do vaření.
Vaření
Před zahájením vaření přidáme rostlinné mléko. Pudink vaříme na mírném stupni po dobu zhruba 15 až 20 minut do zhoustnutí.
Ke konci vaření dochutíme medem, agávovým nebo čekankovým sirupem.Podávání
Tapiokový pudink nalijeme do připravených misek. Pro bohatší chuť pudink vrstvěte s ovocem.
Dobrou chuť!
Porce 2
- Množství na porci
- Kalorie 451
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 26g40%
- Nasycené tuky 23g115%
- Trans tuky 1g
- Celkový obsah sacharidů 47g16%
- Vláknina 8g32%
- Cukry 2g
- Bílkovina 2g4%
* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.