Poctivé staročeské buchty

Vychutnejte si vynikající staročeské buchty podle osvědčeného rodinného receptu. Už při přípravě provoní celý byt a na stole se moc dlouho neohřejí, protože nejlépe chutnají ještě teplé. Pokud máte rádi sladké, nezapomeňte před servírováním buchty jemně pocukrovat.

Poctivé staročeské buchty

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 1.2 hodina Čas vaření 15 min Celkový čas 1 hod 27 min Porce: 10 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Ingredience

Náplň - vyberte si podle chuti

Návod

  1. Příprava kvásku

    Prvním krokem je příprava kvásku. Droždí rozdrobíme do mléka o pokojové teplotě. Přidáme lžíci cukru a necháme zhruba 10 až 15 minut.

  2. Příprava těsta

    Mezitím si smícháme ostatní suroviny do mísy. Promíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, špetku soli. Přidejte kvásek a zapracujte tuk.

    Těsto důkladně hněťte dokud nebude celé propracované.

  3. Kynutí

    Vypracované těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a uložte na teplé místo kynout. Kynutí trvá zhruba 1 hodinu.

  4. Náplň

    Z kynutého těsta tvarujte menší placičky, do kterých vložíte náplň. Nejlepší jsou čerstvé švestky s trochou skořicového cukru. Použít ale můžete i mražené, nebo zvolit tvarohovou či makovou náplň.

    Po naplnění náplní vložte na plech a nechte ještě 15 minut kynout.

  5. Pečení

    Buchty dejte péct do předehřáté trouby na 180 až 200 stupňů. Pečení trvá přibližně 10 až 20 minut podle velikosti buchet a výkonu trouby.

    Po vychladnutí pocukrujte a podávejte.

Klíčová slova: buchty, sladké pečení, staročeské buchty, rodinný recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *