Vychutnejte si vynikající staročeské buchty podle osvědčeného rodinného receptu. Už při přípravě provoní celý byt a na stole se moc dlouho neohřejí, protože nejlépe chutnají ještě teplé. Pokud máte rádi sladké, nezapomeňte před servírováním buchty jemně pocukrovat.

Poctivé staročeské buchty
Ingredience
Náplň - vyberte si podle chuti
Návod
Příprava kvásku
Prvním krokem je příprava kvásku. Droždí rozdrobíme do mléka o pokojové teplotě. Přidáme lžíci cukru a necháme zhruba 10 až 15 minut.
Příprava těsta
Mezitím si smícháme ostatní suroviny do mísy. Promíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, špetku soli. Přidejte kvásek a zapracujte tuk.
Těsto důkladně hněťte dokud nebude celé propracované.
Kynutí
Vypracované těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a uložte na teplé místo kynout. Kynutí trvá zhruba 1 hodinu.
Náplň
Z kynutého těsta tvarujte menší placičky, do kterých vložíte náplň. Nejlepší jsou čerstvé švestky s trochou skořicového cukru. Použít ale můžete i mražené, nebo zvolit tvarohovou či makovou náplň.
Po naplnění náplní vložte na plech a nechte ještě 15 minut kynout.
Pečení
Buchty dejte péct do předehřáté trouby na 180 až 200 stupňů. Pečení trvá přibližně 10 až 20 minut podle velikosti buchet a výkonu trouby.
Po vychladnutí pocukrujte a podávejte.