Nadýchaná ovesná kaše

Jemná a nadýchaná kaše

Ovesná kaše je zdravou snídaní i svačinou. Příprava je jednoduchá a kaši si můžete dochutit libovolným ovocem, oříšky a čokoládou, takže si jí snadno upravíte podle svých představ. Podívejte se na základní recept, se kterým si připravíte dokonale nadýchanou ovesnou kaši.

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 3 min Čas vaření 15 min Čas odpočinku 5 min Celkový čas 23 min Porce: 2 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Vydatná, ale krásně jemně nadýchaná ovesná kaše se stane vaší závislostí. Příprava zabere pár minut a výsledek rozhodně stojí za to!

Nezapomeňte si připravit své oblíbené ovoce, oříšky, čokoládu nebo med pro dochucení a ozdobení.

Ingredience

Libovolné ingredience pro dochucení a doplnění živin

Návod na přípravu ovesné kaše

  1. Připravte si ovesné vločky do vhodného menšího hrnce a zalijte mlékem. Mléko můžete naředit i vodou.

    Přiveďte k varu a míchejte. Občas vločky nasáknou více tekutiny, takže je potřeba v průběhu vaření jemně dolít mléko nebo vodu.
  2. Vařte zhruba 10-15 minut do změknutí ovesných vloček. V průběhu vaření přidejte sladidlo nebo koření (skořice, vanilka) pro dochucení.

  3. Ke konci vaření rozšlehejte vajíčko a postupně přidávejte do ovesné kaše. Důkladně vmíchejte metličkou a nechte za stálého míchání provařit pár minut.

  4. Připravenou kaši odstavte z plotny a nalijte do připravených misek. Nahoru přidejte čokoládu, ovoce a oříšky podle chuti.

Klíčová slova: fitness,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.