Ovesná kaše je zdravou snídaní i svačinou. Příprava je jednoduchá a kaši si můžete dochutit libovolným ovocem, oříšky a čokoládou, takže si jí snadno upravíte podle svých představ. Podívejte se na základní recept, se kterým si připravíte dokonale nadýchanou ovesnou kaši.

Nadýchaná ovesná kaše
Popis
Vydatná, ale krásně jemně nadýchaná ovesná kaše se stane vaší závislostí. Příprava zabere pár minut a výsledek rozhodně stojí za to!
Nezapomeňte si připravit své oblíbené ovoce, oříšky, čokoládu nebo med pro dochucení a ozdobení.
Ingredience
Libovolné ingredience pro dochucení a doplnění živin
Návod na přípravu ovesné kaše
Připravte si ovesné vločky do vhodného menšího hrnce a zalijte mlékem. Mléko můžete naředit i vodou.
Přiveďte k varu a míchejte. Občas vločky nasáknou více tekutiny, takže je potřeba v průběhu vaření jemně dolít mléko nebo vodu.Vařte zhruba 10-15 minut do změknutí ovesných vloček. V průběhu vaření přidejte sladidlo nebo koření (skořice, vanilka) pro dochucení.
Ke konci vaření rozšlehejte vajíčko a postupně přidávejte do ovesné kaše. Důkladně vmíchejte metličkou a nechte za stálého míchání provařit pár minut.
Připravenou kaši odstavte z plotny a nalijte do připravených misek. Nahoru přidejte čokoládu, ovoce a oříšky podle chuti.