Moravské koláče

Výtečné moravské koláče, po kterých se doslova zapráší. Lahodné nadýchané těsto doplňte svěží klidně i mírně kyselou ovocnou náplní. Recept si nezapomeňte uložit, protože u jedné dávky koláčů rozhodně nezůstane.

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 1 hodina Čas vaření 30 min Čas odpočinku 10 min Celkový čas 1 hod 40 min Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Výborné a chutné koláčky si zamilujete. Nadýchané těsto a sladká drobenka se skvěle doplní s jahodovou, marmeládovou, ale i rybízovou marmeládou.

Ingredience

Na těsto

Náplň

Drobenka

Pokyny

  1. Příprava kvásku

    Nejdříve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko se lžící cukru a kvasnicemi. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít můžeme i sušené droždí.

    Kvásek nechte pracovat zhruba 10 minut.

  2. Příprava těsta

    Následně utřeme máslo s cukrem, žloutky a trochou soli. K tomu přidáme kvásek a postupně přidáváme mouku. Těsto by nemělo být příliš tuhé.

    Necháme kynout zhruba jednu hodinu.

  3. Z těsta tvarujeme stejně velké kuličky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.  Pomocí naběračky tvarujeme důlky.

  4. Připravené vytvarované těsto potřeme rozšlehaným vejcem.

  5. Do každého důlku přidejte trochu tvarohu a lžičku marmelády. Koláče mohou být jenom ovocné, kdy dovnitř dáte jen marmeládu.

  6. Koláče ozdobíme drobenkou.

    A dáme péct na 180 stupňů na zhruba 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.