Výtečné moravské koláče, po kterých se doslova zapráší. Lahodné nadýchané těsto doplňte svěží klidně i mírně kyselou ovocnou náplní. Recept si nezapomeňte uložit, protože u jedné dávky koláčů rozhodně nezůstane.

Moravské koláče
Popis
Výborné a chutné koláčky si zamilujete. Nadýchané těsto a sladká drobenka se skvěle doplní s jahodovou, marmeládovou, ale i rybízovou marmeládou.
Ingredience
Na těsto
Náplň
Drobenka
Pokyny
Příprava kvásku
Nejdříve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko se lžící cukru a kvasnicemi. Nejlepší jsou čerstvé, ale použít můžeme i sušené droždí.
Kvásek nechte pracovat zhruba 10 minut.
Příprava těsta
Následně utřeme máslo s cukrem, žloutky a trochou soli. K tomu přidáme kvásek a postupně přidáváme mouku. Těsto by nemělo být příliš tuhé.
Necháme kynout zhruba jednu hodinu.
Z těsta tvarujeme stejně velké kuličky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí naběračky tvarujeme důlky.
Připravené vytvarované těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
Do každého důlku přidejte trochu tvarohu a lžičku marmelády. Koláče mohou být jenom ovocné, kdy dovnitř dáte jen marmeládu.
Koláče ozdobíme drobenkou.
A dáme péct na 180 stupňů na zhruba 30 minut.